Image Alt

Naše savne

OASI ponuja 7 različnih prostornih savn s pripadajočimi masažnimi (jacuzzi) bazeni in počivalnimi prostori za relaksacijo, odmor in osvežitev s čajem ali sadjem. Glede na vašo izbiro ponudbe SPA OASI boste lahko dostopali iz lično urejene garderobe tudi v VIP savno, ki jo lahko posabej rezervirate, sicer pa se boste odločali za skupne oziroma ločene savne. Za lažje razlikovanje smo jih poimenovali po resničnih oazah sveta, ker oaze predstavljajo naravni čudež, ki ga omogoča voda kot vir življenja.

-finska: V finski savni se povprečna temperatura giblje okoli 90 stopinj Celzija, zato je priporočljivo, da en obisk traja od 5 do največ 20 minut, odvisno od posameznika. Zrak v prostoru je zelo suh – relativna vlažnost namreč ne preseže 15 odstotkov. Pozitivni učinki finske savne se kažejo v: pospešeni presnovi, sproščanju mišic, krepitvi srca in ožilja, odpravljanju kožnih bolezni, preprečevanju celulita, ugodnem vplivu na gibalni sistem, blažitvi stresa.

-turška: Za turško savno je značilna temperatura okrog 50 °C in visoka vlažnost (tudi čez 100 %), zato ji lahko rečemo tudi mokra savna. Toplota sprosti telo, odpre kožne pore in s tem pripomore k naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka. Pozitivni učinki turške savne se kažejo v: prečiščevanju kože, pospešitvi krvnega obtoka, sprostitvi mišic, vsesplošnemu prečiščenju telesa.

-infrardeča: Infrardeča savna deluje globinsko, sprošča napetost in pregreje telo. V infrardeči savni so vgrajeni grelniki, ki sevajo infrardečo svetlobo. Ta energija je enaka infrardečemu žarčenju, ki ga oddajata sonce in človeško telo. IR-žarki prodrejo v telo, pospešujejo kroženje krvi, zvišajo telesno temperaturo in povzročajo znojenje. Človek infrardečo svetlobo zaznava kot toploto. Ob redni uporabi IR-savne se kažejo učinki, kot so: zmanjšanje utrujenosti, odprava stresa, fizična in psihična sprostitev, poveča se elastičnost in prožnost kože, poškodovane mišice in vezi se hitreje obnavljajo, poveča se cirkulacija krvi, vitalnost in upočasnjuje se staranje.